Op dinsdag 9 mei a.s. van 15.00 uur tot 16.00 uur organiseert Biomassafeiten de webinar ‘Van biomassa naar chemie’.

Tom Lammers, student TU Delft, is bezig met een afstudeeropdracht over de Nederlandse ‘Biomass-to-syngas value chain’. Tom Lammers is een master student Management of Technology aan de TU Delft. Vanuit zijn opleiding heeft hij zich de afgelopen twee jaar gericht op de ontwikkeling en management van innovaties en hoe deze zo effectief mogelijk op de markt gebracht kunnen worden. Gedurende de afgelopen twee jaar is daarin zijn focus op de verduurzaming van de industrie gaan liggen en de uitdagingen die zich daarbij opdoen.

In zijn onderzoek richt hij zich op de rol van biomassa als duurzame biogrondstof voor de industrie. Hij is, net als ons, ervan overtuigt dat biomassa een essentiële rol gaat spelen in de verduurzaming van de industriële sector. Hij kijkt er dan ook naar uit om zijn inzichten te delen en te discussiëren over de mogelijke belemmeringen en oplossingen voor het opzetten van de duurzame biomassa naar industrie waardeketen in Nederland waarvoor wij hem graag een platform geven.

Het onderzoek van Tom heeft tot doel de technologische hindernissen, de regels en voorschriften en de economische haalbaarheid voor het opzetten van een Nederlandse Biomass-to-syngas value chain te identificeren. Wat zijn de voornaamste hindernissen waar deze stakeholders zelf tegenaan lopen? Wat zijn de barrières bij de stakeholders binnen deze keten? Wat zijn de oplossingen om de ‘Biomass-to-syngas value chain’ te verbeteren?

Met een interactief webinar willen we u uitnodigen om mee te kijken wat de uitkomsten zijn van dit onderzoek en reageren experts uit het werkveld hierop. Dit wordt gedaan door de belangrijkste hindernissen (die uit het onderzoek van Tom zijn gekomen) kort te presenteren en hier een stelling voor te geven. Deelnemers kunnen dan kort hun mening geven/discussiëren over de stelling. Het beloofd een interessante paneldiscussie te worden waar ook uw input welkom zal zijn.

Leden paneldiscussie:

  • Tom Lammers, student TU Delft
  • Sander Peeters, Advisor Renewable sources – RVO
  • Mark Intven, Beleidsadviseur Materialentransitie Chemie – VNCI
  • Robin Post van der Burg, directeur – Torrgas
  • John Bouterse – Biomassafeiten

Aanmelden webinar 9 mei 2023